22.9.14

Houkuttelevia väripareja syksyyn!


Sininen on niin tehnyt paluun! Olen elänyt sen ajan, kun suomalaisissa sisustuksissa ei paljon muista väreistä kuin sinisestä oltu kuultukaan. Ja sinisellä sisustaminen tarkoitti sinisellä sisustamista hyvin kirjaimellisesti. Oma kotinikin näytti siltä kuin maalipurkki olisi tipahtanut lattialle ja maali olisi roiskuessaan värjännyt kaiken mahdollisen samalla sävyllä. Ei varmaan sellaista esinettä löytynyt, jota ei sinisenä olisi saanut! Niin intohimoisesti kuin sinisellä sisustettiinkin, kyllästyttiin siihen yhtä suurilla tunteilla. Moni, allekirjoittanut mukaan lukien, on vannonut, ettei koskaan enää tule sinistä käyttämään.

Nyt aika on selvästi tehnyt tehtävänsä. Sininen on alkanut taas näyttämään kauniilta ja se sopiikin erinomaisesti suomalaiseen sisustukseen ja (sielun)maisemaan. Edellisestä kerrasta oppineena Less is more!

Kirkkaat sinisen sävyt saavat puun luonnolliset sävyt hehkumaan!
Utuiset, puuteriset sävyt sopivat mielestäni mitä parhaimmin tänne Pohjolaan. On kuin kurkistaisi ulos ikkunasta pakkasen puraisemaa maisemaa. Lämmin kupari tuo yhdistelmään suloista lämpöä.


Jos uudestaan syttynyt rakkaus siniseen yllättää, niin vielä enemmän sitä tekee tykästykseni vihreään! Vihreä tuntuu niin ihastuttavan intensiiviseltä ja vetoavalta. Yhdistelmä sinisen kanssa on voimakas, mutta levollinen. Näin värikkääseen sisustukseen en ole (vielä) valmis, mutta ehkä tämä toimisi pienemmissä yksityiskohdissa.

Karin

kuvat: 1 | 2 | 3

2 kommenttia:

 1. Yllättäen sininen näyttää taas kivalta, vaikka vastahan viimeinenkin sininen seinä saatiin maalattua harmaaksi ja viimeisetkin siniset lautaset lahjoitettua pois. Joo, ei enää seiniin, mutta jotakin pientä sinistä voin taas kaivaa kaapeista esiin.

  Alimman kuvan rohkeat värit näyttävät myös upeilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos tällä kierroksella onnistuisi sinisen kohtuukäyttäminen :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!