2.9.14

Ei näin Teuvo!


"Kirjahyllyt ovat muinaismuistoja. Kirjat ovat kadonneet kodeista." täräyttää sisustussuunnittelija Teuvo Loman Kouvolan Sanomissa. Lomanin mielestä kirjat ovat paitsi vanhanaikaisia, myös rumia. Eivätkä kirjahyllyt hänen mielestään edes sovi nykysisustustyyliin, jossa suositaan yksinkertaista ja matalaa sisustusta.

Tekisi niin mieli täräyttää takaisin! Olen kyllä kirjojenkin puolestapuhuja, mutta tärkein sanoma tässä on se, ettei sisustussuunnittelija ole se, joka kertoo miltä kotona pitäisi näyttää ja mitä siellä saa harrastaa! On asiakkaan intohimona sitten kirjat, lemmikkieläimet tai tv:n katsominen, koti suunnitellaan aina sen mukaan. Kodin tulee olla se rakkain paikka, jossa saa olla juuri sellainen kuin haluaa. 


Sisustussuunnittelun tarkoituksena on nimenomaan auttaa asiakasta luomaan juuri sellainen koti, jossa viihdytään. Hyvä suunnittelu lähtee aina asiakkaan tarpeiden ja toiveiden kartoittamisesta. Eikä ammattimainen suunnittelija tässä kohtaa sotke omia mieltymyksiään asiakkaan toiveisiin tai kehota asiakasta luopumaan epätrendikkäästä harrastuksestaan. Eihän?

Linkki Kouvolan Sanomien juttuun tässä.

Karin

kuva: Lundia.nl

10 kommenttia:

 1. Järkyttyisin jos joku tulis ehdottamaan kirjojeni hävittämistä sen takia että ovat "muinaismuistoja" tai siksi etteivät sovi nykysisustustyyliin... no kuules Teuvo, minä sisustan kotini niin että se näyttää minunlaiseltani, eikä muodikkaalta!

  Oiskin hakusessa kiva kirjahylly/ratkasu kirjaongelmaan, meillä säilytetään niitä tällä hetkellä erilaisissa kasoissa ympäri kämppää... Ideoita?!

  ps. ihana blogi!! :)

  terkuin Heidi

  VastaaPoista
 2. Kiitos Heidi, olen samaa mieltä kanssasi. Koti tehdään asiakkaalle, ei suunnittelijalle! Katsotaanpas, jos keräisin yhteen ideoita kirjojen säilytykseen.

  VastaaPoista
 3. Meillä on rakennettu seinän kokoisia kirjahyllyjä melko helposti itse. Tilattiin puufirmalta määrämittaan sahattua liimalevyä, ja rautakaupasta ruuvit, kulmaraudat ja hyllynpidikkeet. Hyviä, kauniita, käytännöllisiä hyllyjä edulliseen hintaan. Meidän budjetti ei millään kestänyt valmiita, puisia hyllyjä. Näin saatiin hyvät systeemit voisi sanoa, että pikkurahalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvältä! Itse tehden saa myös hyllyn juuri sopivalla mitoituksella. Puuhyllyt ovat kyllä paras valinta kirjoille, sillä ne jaksavat kantaa kuormaa ihan eri tavalla kuin kalustelevyistä valmistetut hyllyt.

   Poista
 4. Oi mikä kuva! Vähän kyllä mietityttää miten kaikkiin kirjoihin pääsee käsiksi ;)

  VastaaPoista
 5. Hyvä Karin! Juuri näin. Itse istuin muutama vuosi sitten "sisustuskurssilla", jossa neuvottiin laittamaan verhot juuri tietyllä, sen ajan henkeen kuuluvalla tavalla. Mutta eihän se näin mene! Sisustussuunnitteluhan on enemmänkin tiettyjä lainalaisuuksia ja niiden ymmärtämistä: mittasuhteita, värejä, elementtejä yms. ja niitä osaamalla sisustussuunnittelija auttaa asiakasta pääsemään halutunlaiseen lopputulokseen, joka saa olla juuri niin paljon asiakkaan näköinen persoonallinen kokonaisuus kuin asiakas haluaa.

  Persoonattomia, saman mallin sisustussuunnitelmia on kyllä varmasti helppo tehdä, mutta todellinen ammattitaito on toista.

  Täräytä vain takaisin! :-)
  -minna

  VastaaPoista
 6. Koti tehdään asiakkaalle ja itse rakastan kirjoja. Mielestäni ne ovat ihan kaunis sisustuselementti.

  VastaaPoista
 7. Vanhanaikaista on mielestäni enemmänkin tuollainen ehdoton julistaminen kun puhutaan kotien sisustamisesta. Siis oikeasti, kun on kyse ihmisten henkilökohtaisista tiloista, niin eihän silloin luonnollisesti voi olla ehdoton! Ihan kuin joskus ennen vanhaan pakotettin vasenkätisistä lapsista oikeakätisiä, koska niin "kuului olla". Suomessa sisustuskulttuuri on vielä niin nuorta, ja on ehkä siksi vielä osittain kaavoihin kangistunutta. Eli mennään "sääntöjen" mukaan, koska uutta on helpompaa hahmottaa säännönmukaisuuden kautta. Toki sisustamisessa on lainalaisuuksia, ja asioita jotka pitää ottaa huomioon, jos haluaa päästä johonkin tiettyyn lopputulokseen. Mutta maalaisjärki on silti sallittua. Ja jottei asiat olisi liian helppoja, niin makuasioista voi aina kiistellä. Mutta onneksi oman kodin suhteen jokainen on kuningas :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tarkoitin siis julistamisella tuota Teukan täräyttämistä. Kun on kotona flunssassa, niin on aikaa näpytellä, mutta toinen asia on, onko näpyttelyt ymmärrettävästi ;)

   Poista
  2. Haha, ymmärsin aivan täydellisesti mitä tarkoitit, nou hätä! Muutenhan Teuvo saa olla mitä mieltä tykkää, mutta ärystyskynnykseni ylittyi siitä, että moni lukija saattaa yleistää julkkis-suunnittelijan mielipiteen yleiseksi alalla vallitsevaksi. Pikaista paranemista!

   Poista

Kiitos kommentistasi!